انواع وسواس فکری و راهکارهای درمان آن

انواع وسواس فکری و راهکارهای درمان آن

OCD همان اختلال وسواس فکری است، که یک اختلال متداول عصبی و شناختی در بین افراد است. افکار وسواس فکری بسیار نگران کننده و ناخواسته است. این افکار منجر به بروز علائمی مانند: پریشانی، اضطراب و استرس می‌شود. محتوای این افکار می‌تواند هر چیزی باشد. برای مثال: ترس از آلوده شدن به میکروب‌ها، مرور افکار در ذهن و در بسیاری از موارد احساس شک و تردید مداوم در انجام یک سری اعمال می‌باشد.

به طور کلی بیماران وسواس فکری به شش دسته تقسیم می شوند: شستشوگرها، وارسی کننده‌ها، شکاک، ذخیره سازها، نظم و ترتیب، شمارش که همگی باعث اتلاف وقت، دوری از کارهای بزرگ، عدم توانایی در تمرکز، خستگی ذهنی و بی حوصلگی فرد می‌شوند. فکر کردن به این مسائل کیفیت زندگی شخصی و حتی اطرافیان را کاهش می‌دهد.

افراد مبتلا به اختلال حواس فکری، در تلاش هستند تا بتوانند رفتارهای خود را کنترل کنند. حتی در بسیاری از موارد می‌دانند این رفتارها منطقی نیست. اما از لحاظ احساسی خود را مجبور به انجام این کارها می‌دانند. نشانه‌های این اختلال برای فرد و اطرافیان بسیار نگران کننده هستند، اما بهتر است بدانید این نوع از اختلال با استفاده از روش‌های مختلف رواندرمانی و روانپزشکی قابل کنترل و درمان است. و خبر خوب اینکه کلینیک نور خرد آماده ارائه خدمات در این زمینه به شما عزیزان می‌باشد.

انواع وسواس فکری

وسواس فکری انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

ترس از آلودگی‌ها: یکی از متداول‌ترین افکار وسواس فکری، ترس از میکروب‌ها و همچنین نیاز به شستن

مکرر دست‌هاست و وسایل شخصی است.

ترس از صدمه دیدن دیگران: بسیاری از افراد دارای وسواس فکری، به جای ترس از آسیب رساندن به خودشان، از آسیب رسیدن به عزیزانشان ترس دارند.

داشتن احساس شک و تردید در انجام دادن کارها: اختلال وسواس فکری باعث می‌شود که فرد به صورت مداوم دچار شک و تردید باشد که کارها را به درستی انجام داده است یا خیر. برای مثال ممکن است فرد چندین بار در روز قفل درب منزل را چک کند تا از بسته بودن آن مطمئن شود.

وسواس تقارن: بعضی‌ها وسواس در تقارن دارند. در این افراد گاهی بی نظمی چنان آشفته شان می‌کند که امور ضروری خود را کنار گذاشته و وقت خود را صرف نظم دادن به اشیا می‌کنند.

در مطلب فوق ما به موارد رایج آن اشاره کردیم. انواع وسواس فکری ممکن است در طبقه بندی‌های گسترده‌تری باشد.

وسواس و سرکوب افکار

وقتی یک فکر وسواس گونه به ذهن یک فرد مبتلا به OCD می رسد، بسیار دچار اضطراب می‌شود و سعی می‌کند به طریقی آن را از ذهن خود خارج کند و این باعث می‌شود دوباره آن افکار برگردد و بدتر از قبل شود و این برای انسان‌ها رایج است. هرچه بیشتر اهمیت دهید، تلاش بیشتری برای سرکوب و حذف این افکار از ذهن خود دارید و این چرخه ادامه می‌یابد.

در یک مطالعه تحقیقاتی، از مبتلایان به OCD (وسواس فکری) خواسته شد، که در برخی مواقع افکار وسواس گونه خود را سرکوب کنند و در مواقعی دیگر به افکار وسواسی خود هیچ پاسخ و واکنشی ندهند. در پایان هر روز، از آنها خواسته شد تا تعداد افکار وسواسی را که دارند ثبت کنند. نتیجه جستجو جالب بود. در موقعیت‌هایی که این افراد سعی در  سرکوب افکار خود داشتند، بیشتر از روزهایی که هیچ اقدامی در مورد افکار خود نمی‌کردند، از افکار مزاحم خود رنج می‌بردند.

وسواس فکری کودکان

همان طور که در مطالب بالا اشاره کردیم وسواس فکری نوعی اختلال است که بر وضعیت فکری تاثیر می‌گذارد. تحقیقات نشان داده از میان هر 100 کودک، یک نفر دارای وسواس فکری است. نکته مهم که والدین باید آن را در نظر بگیرند این است که خود را به دلیل وسواس فکری کودک خود خودتان را سرزنش نکنید. مراجعه به کلینیک روانشناسی یکی از موثرترین اقداماتی است که والدین می‌توانند برای فرزند خود انجام دهند.

دلایل ایجاد وسواس فکری

عوامل مختلفی در ایجاد وسواس فکری در اشخاص مختلف وجود دارد. در ادامه مطلب به چند علت آن می‌پردازیم:

گاهی ممکن است این اختلال به دلیل عوامل ژنتیکی به فرد انتقال پیدا کرده باشد.

گاهی به دلیل عوامل بیولوژیکی و عصبی مانند: عدم تعادل میزان سروتونین در مغز این اختلال به وجود آمده.

گاهی افراد در اثر مواجه با تجربیات شخصی مانند: بروز حادثه، از دست دادن عزیز یا مواردی از این قبیل دچار این اختلال می‌شود.

همچنین نوع تربیت والدین در ایجاد ین بیماری تاثیر دارد. والدین مبتلا به OCD خودشان رفتارها و افکار وسواسی از خود نشان می‌دهند و فرزندانشان با الگوبرداری از رفتار آن‌ها به تدریج دچار وسواس می‌شوند و از اعمال وسواس گونه تقلید می‌کنند.

تحقیر این افراد با جملاتی مانند “تو آدم درمانده ای”، “تو هیچ حقی برای هیچ چیز نداری” و … از سوی والدین، معلمان، خواهر و برادر بزرگتر و اطرافیان باعث می‌شود فرد مدام سعی کند چیزی را ثابت کند.

مطالعات نشان داده است که کودکانی که در دوران کودکی احساس امنیت نمی‌کردند، والدین تنبیهی داشتند، مورد آزار و اذیت و آزار قرار می‌گرفتند، در بزرگسالی بیش از دیگران از OCD رنج می‌برند.

محدودیت‌های اعمال شده توسط والدین به دلایل مختلف، مخالفت‌ها و سرزنشهای بیش از حد، انتظارات و توقعات بیش از حد و افراطی، همه اینها محدودیت‌هایی را برای فرد ایجاد می‌کند که می‌تواند باعث ایجاد اضطراب و وسواس در زندگی بزرگسالی شود.

رفتار مناسب با افراد مبتلا به وسواس فکری

توجه به این نکته که کنترل علائم این اختلال از عهده شخص خارج است، بسیار ضروری است. او بدون هیچ قصدی این اعمال را تکرار می‌کند. رفتار مناسب با این افراد این است که ابتدا آن‌ها را درک کنید. اگر مدام آن‌ها را تحت فشار گذاشته نه تنها هیچ کمکی به آن‌ها نمی‌کنید، بلکه یک احساس عذاب وجدان در درون این افراد ایجاد می‌کنید.

روش‌های درمان وسواس

روان درمانی

یکی از روش‌های موثر در درمان وسواس شیوه شناختی و رفتاری است. به این ترتیب است که درمانگر، فرد مبتلا به این اختلال را با عامل وسواس رو به رو می‌کند و بر رفتار اجباری این افراد کار می‌کند. اغلب بیماران دچار ترس هستند و تصور می‌کنند این اختلال قابل درمان نیست، یا تصور می‌کنند قرار است رنج و مرارت زیادی را تحمل کنند. در صورتی که با مراجعه به یک درمانگر خوب می‌توان در کنترل و درمان این اختلال به فرد مورد نظر کمک شایانی کرد.

دارو درمانی

درمان‌هایی که در وسواس به کار می‌رود معمولا در جهت کنترل علائم آن به کار می‌رود. از دیگر روش‌های کنترل این اختلال دارودرمانی است. داروی وسواس عمدتا از میان داروهای ضد افسردگی انتخاب می‌شود. برخی از این داروها عبارتند از: فلوکستین، سرترالین، کلومی پرامین و… اگرچه انتخاب دارو بر اساس خصوصیات افراد و صلاح دید پزشک مربوطه تجویز می‌شود.

RTMSروش

درمان وسواس فکری با این روش از شیوه‌های دیگر برای درمان این بیماری است. این روش برای بیمارانی با سنین 22 تا 68 بکار می‌رود. این روش در مواقعی به کار می‌رود که وسواس فرد شدید بوده و روش‌های رواندرمانی و دارودرمانی برای فرد جواب نمی‌دهد. این روش تهاجمی نیست و احتیاجی به بیهوشی ندارد. در این روش برای تحریک سلول‌های عصبی مغز یک میدان مغناطیسی ایجاد شده، و در اثر این تحریک علائم ناشی از وسواس بهبود یافته. شایان ذکر است که بهترین نتیجه درمانی زمانی حاصل می‌شود که از درمان ترکیبی بهره ببریم.

راه های دیگری برای کنترل و درمان افکار وسواسی وجود داردشکه در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.

  • عضو شدن در گروه‌های حمایتی

یکی از راه های درمان این اختلال، پیوستن به گروه‌های حمایتی است. یکی از عوامل ایجاد افکار مزاحم احساس تنهایی است. در این گروه‌ها به افراد کمک می‌کنند کمتر احساس تنهایی کنند و راه‌های تفریح ​​را به آنها آموزش می‌دهند.

  • عدم استفاده از مصرف مواد مخدر و الکل

بسیاری از افراد مبتلا به OCD نیز گهگاه از مواد مخدر و الکل استفاده می‌کنند. مصرف این مواد علائم OCD را بدتر می‌کند.

  • ورزش منظم

فعالیت و ورزش مداوم علاوه بر خستگی جسمانی باعث خستگی روحی و کاهش افکار وسواسی ناشی از سوزاندن انرژی اضافی می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش‌ نیز می‌تواند شدت علائم وسواس را کاهش دهد.

  • الگوهای خواب مناسب را تمرین کنید

بی‌خوابی افکار مزاحم را افزایش می‌دهد. بنابراین کیفیت خواب رابطه مستقیمی با شدت علائم وسواس دارد.

یکی از گزینه‌های درمانی برای اختلال وسواس فکری بهبود کیفیت و الگوی خواب شبانه است. برخی از عادات مانند منظم کردن خواب، خاموش کردن تلفن همراه قبل از خواب، می‌تواند به طور قابل توجهی افکار مزاحم را کاهش دهد.

  • استفاده از برنامه‌های خودیاری

ابزارهای بسیاری برای خودیاری و نظارت بر الگوی فکر وجود دارد. با این ابزار می‌توانید الگوهای وسواسی را شناسایی کرده و برای کاهش آن‌ها اقدام کنید.

  • تمرین ذهن آگاهی

افکار مزاحم تمرکز را کاهش می‌دهند. ورزش‌های افزایش دهنده تمرکز مانند تمرکز حواس، یوگا، مدیتیشن و غیره می‌توانند به افزایش تمرکز و کاهش وسواس فکری کمک کنند.

  • مقابله با استرس

استرس مزمن همچنین می‌تواند افکار وسواسی را تحریک کند یا آن‌ها را ترسناک‌تر کند. اگر مستعد افکار وسواسی هستید، مدیریت استرس و حفظ آرامش بسیار مهم است.

مغز افراد وسواسی

وسواسمانند سایر احساسات بدن، از مغز می‌آید. بنابراین این اختلال جنبه روانی دارد و تا مغز و اعصاب امتداد می‌یابد. زیرا این وسواس از افکار مزاحم ناشی می‌شود و به صورت عملی خود را نشان می‌دهد. ریشه این افکار و احساسات در سیستم عصبی و مغزی است. در صورت ادامه افکار مزاحم، کنترل احساسات ناخوشایند به تدریج از سیستم عصبی خارج می‌شود و فرد شروع به تکرار اعمال می‌کند.

آیا درمان وسواس زمان بر است؟

چقدر طول می‌کشد؟ به اندازه نیاز هرکس، بهبودی کامل فردی با وسواس کمتر حدود 6 تا 12 ماه طول می‌کشد. اگر علائم شدیدتر باشد و سرعت پیشرفت بیماری کندتر باشد، روند بهبودی ممکن است بیشتر طول بکشد. همچنین، برخی از افراد پس از پایان درمان وسواس باید روی سایر جنبه‌های زندگی خود کار کنند. به عنوان مثال، ممکن است از آخرین باری که در جایی مشغول به کار بوده‌اند مدت زیادی گذشته باشد.

مهمترین نکته تکمیل درمان است. هیچ درمان ناقصی وجود ندارد. برای توضیح این موضوع برای بیماران، درمان وسواس را با درمان عفونت مقایسه می‌کنند.بهتر است ازآن‌ها پرسیده شود: “آیا می‌خواهید جراح تمام عفونت را از بدن شما خارج کند یا مقداری از آن را؟”

شما باید مراقب بازگشت علائم وسواسی باشید.

یکی از نکاتی که باید دانست این است که خوب شدن نیمی از راه است، خوب ماندن نیمی دیگر است.

وسواس مزمن است و بعد از درمان باید به مواردی توجه کرد تا تغییراتی که ایجاد شده حفظ شود. یکی از این نکات این است که همیشه با ترس‌ها و وسواس‌های خود روبرو شوید و اجازه ندهید رشد کنند.

یکی دیگر از دلایل عود و تشدید وسواس این است که گاهی اوقات فرد احساس بهتری دارد و بدون اطلاع درمانگر یا نزدیکان خود، مصرف دارو را قطع می کند و بهبودی را نیمه کاره رها می‌کند.

 متأسفانه مغز شما با مصرف دارو بازسازی نمی‌شود و وقتی مصرف آن را قطع می‌کنید، مواد شیمیایی موجود در مغز شما به حالت ناکارآمد بازمی‌گردد. بنابراین، تا پایان دوره روان درمانی، دارو را طبق دستور روانپزشک مصرف کنید.

نکته اصلی این است که یک سبک زندگی متعادل تا حد زیادی به ادامه بهبودی شما کمک می‌کند، بنابراین باید سعی کنید برای ادامه درمان و بهبودی، رژیم غذایی مناسب، خواب کافی، ورزش، روابط اجتماعی و سایر فعالیت‌های مفید را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

نتیجه گیری

اختلال وسواس، یکی از رفتارهای پرتکرار از روی اجبار و برای رها شدن از فشار افکار مزاحم است. علائم ناشی از این اختلال، فرد را از روند زندگی عادی باز می‌دارد. وسواس یک اتفاق رایج در ذهن انسان است و اغلب تحت کنترل فرد نیست و به طور غیرارادی وارد ذهن می شود وسواس یک اتفاق رایج در ذهن انسان است و اغلب تحت کنترل فرد نیست و به طور غیرارادی وارد ذهن می‌شود همچنین بسیار اهمیت دارد که با افراد دچار این اختلال، با آرامش رفتار شود و از تحقیر و تمسخر جلوگیری شود. خوشبختانه این اختلال درمان دارد. درمان اختلال وسواس حتماً باید تحت‌نظر درمانگر صورت بگیرد و با درمان شناختی رفتاری علائم این اختلال را کاهش داد. همچنین برای کمک گرفتن در این زمینه می‌توانید با متخصصین ما در کلینیک نور خرد در ارتباط باشید.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا

فرناز عباسیان

روان شناس
مرکز خدمات مشاوره و روانشناسی نور خرد

📌 سوابق تحصیلی :

  • کارشناس ارشد روان شناسی بالینی
  • دانشگاه تهران شمال
  • کارشناس روانشناسی گرایش بالینی
  • دانشگاه تهران پزشکی

📌 سوابق کاری:

  • روان شناس بالینی حوزه ،خانواده کودک نوجوان روانشناس سالمندان آسایشگاه خیریه حضرت مریم مشاور وسوپروایزر کتابهای مادر و کودک بوکتاب
  • مدیر کارگاه های روانشناسی فروشگاه بوکتاب باغ کتاب حوزه سلامت خانواده و کودک
  • برگزاری کارگاههای سلامت روان کودکان و نوجوانان کتابخانه دانشگاه شهید بهشتی

📌 دوره ها و گواهینامه ها:

  • فرزند پروری مدیریت مشکلات رفتاری کودک / موسسه مدت / تاریخ آبان ۱۳۹۸
  • درمان شناختی رفتاری ، اختلالهای اضطرابی و افسردگی در کودکان/موسسه مدت / تاریخ آذر ۱۳۹۸
  • عکاسی  / موسسه دانشگاه تهران / تاریخ ۱۳۹۷
  • مبانی تشخیص و درمان / موسسه بیمارستان اعصاب روان شهید لواسانی / تاریخ ۱۳۹۵

📌 تحقیقات:

  • شناسایی و رتبه بندی عوامل موفقیت در کیفیت خدمات بیمارستانی با بهره گیری از روش anp بر مبنای dematel
  • ناشر: نخستین کنفرانس ملی آینده پژوهی مدیریت و توسعه / تاریخ مهر ۱۳۹۳
  • creativity, nurturning posterity in architectural places / ناشر: دانشگاه استکهلم / PE-BCKK
  • Designing a self-generating hybrid schools for the future disabled / / ناشر دانشگاه اشتوتگارد آلمان / PE-BEBI
  • باز آفرینی شهرهای امروز با بهرهگیری از فناوریهای نوین و مولفه های اثر گذار شهری / ناشر روزنامه سپهر ایرانیان / تاریخ ۱۳۹۹
  • شهر در گذر زمان و برخورد دیالکتیک با مولفه ها و ارکان شهری /ناشر: روزنامه سایه / تاریخ ۱۳۹۸

📌 پروژه ها:

  • شهر دوستدار کودک و سالمند / کارفرما / درخواست کننده اولین همایش شناخت و معماری تاریخ ۱۳۹۷

📌 افتخارات:

  • برنده پایان نامه برتر از جشنواره خوارزمی / تاریخ ۱۳۹۷
  • برنده پایان نامه برتر جشنواره خیام / تاریخ ۱۳۹۴

📌 کارگاه ها:

  • علیرضانیاکان صبح روز شنبه مورخ ۱۹ام شهریور ماه سومین کارگاه با موضوع : مهارتهای زندگی اجتماعی مدیریت خشـ کودکان ) با محوریت وقتی عصبانی میشم چه کار باید بکنم؟ با حضور روانشناس کودک و نوجوان سرکار خانم فرناز عباسیان در محل کتابخانه ی مرکزی کودک و نوجوان دانشگاه شهید بهشتی تشکیل شد هدف از ایجاد چنین کارگاههایی ارتقای سلامت روانی خانواده ها میباشد. آموزش کنترل خشم به کودکان درک خشم اگر فرزند عصبانی دارید یکی از اولین و مهمترین مراحل در این موقعیت کمک به او برای درک احساس خشم است بسیار مهم است که کودکان درک کنند که عصبانیت به خودی خود، فقط یک احساس است. خشم یک هویت دلیلی برای مجازات یا یک نیروی غیر قابل کنترل نیست. در واقع عصبانیت می تواند یک احساس بسیار مفید باشد. عصبانیت به ما هشدار میدهد که موردی پیش آمده است مشکلی وجود دارد که باید حل شود. اغلب بچه هایی که با کنترل خشـ م دست و پنجه نرم میکنند با شرم و سرزنش زیادی روبرو میشوند. هم از طرف خودشان و هم از طرف والدین، معلمان و حتی دوستانشان بیشتر بچههای عصبانی عادت به شنیدن جملاتی دارند مانند چرا نمیتوانی خوب باشی؟ یا نمی توانی خودت را کنترل کنی و داد و فریاد را تمام کنی؟ این نوع نظرات و نگرشها میتواند بسیار آسیب زننده باشند. در واقع این جملات به کودک میگویند که او بد است زیرا عصبانی است. ایجاد حس شرمندگی در این نوع برخوردها باعث میشود که کودک بیشتر نسبت به خودش متنفر شود و حتی برای خوب شدن تلاش نمی.کند بیشتر والدین هرگز قصد ندارند که با شرم و سرزنش به فرزندشان آسیب برسانند. مشکل این است که والدین این کودک بودن یا آموزش دادن به کودکی که رفتارهای عصبی دارد، می تواند بسیار دیوانه کننده و خارج از کنترل باشد چگونه به یک کودک عصبانی کمک کنیم؟ هنگامی که شما و فرزندتان فهمیدید که عصبانیت فقط یک احساس است، این سؤال مطرح میشود که چگونه میتوانید به کودک عصبانی کمک کنید؟ با توجه به نوع رفتار کودک می توانید راهکارهای متفاوتی برای آموزش کنترل خشم به کودکان داشته باشید از جمله کنترل عصبانیت کودک در خانه آموزش استفاده از کلمات به جای خشونتهای فیزیکی پیروی از قوانین بدون مشاجره یا عصبانی شدن کاهش رفتارهای عصبانیت مانند فریاد و آسیب زدنخبر خوب این است که فعالیتها و ابزارهای بسیار عالی برای کنترل خشم کودکان وجود دارد که در مواقع عصبانیت برای کودکان مفید هستند. برای آموزش کنترل خشم به کودکان بهتر است به کودکتان کمک کنید تا از کلمات برای بیان احساساتش استفاده کند و راه هایی پیدا کنید تا از خشمگین شدن جلوگیری کند. یادمان باشد هرگاه عصبانی شدیم برای کنترل خشم : ۱. صبر کنیم ۲ . فکر کنیم ۳ رفتار کنیم
  • کارگاه های روانشناسی فروشگاه بوکتاب باغ کتاب
  • برگزاری کارگاههای سلامت روان کودکان کتابخانه و نوجوانان / دانشگاه شهید بهشتی ومدارس

فاطمه ذاکری

روانشناس مرکز خدمات مشاوره و روانشناسی نور خرد

📌 سوابق تحصیلی :

  • کارشناسی ارشد روانشناسی

📌 دوره های آموزشی و سوابق کاری :

  • مدیریت غرفه برتر نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سال ۹۲ برگزار شده در دانشگاه پیام نور بوشهر
  • حضور در سمپوزیوم و کارگاه بین المللی تشخیص و درمان اختلال طیف اتیسم برگزار شده در دانشگاه پیام نور بوشهر با تدریس دکتر حسین نازلی از ترکیه  سال ۹۳
  • گذراندن کارگاه ۸ ساعته روان درمانی آدلری با تدریس دکتر حمید علیزاده سال ۹۳
  • برگزار کننده نمایشگاه جشنواره نقاشی کودکان استثنایی واقع در دانشگاه پیام نور بوشهر سال ۹۴
  • گذراندن دوره ۸ ساعته فعال سازی رفتاری در اختلال افسردگی و مداخله در خودکشی با تدریس دکتر مجید محمود علیلو سال ۹۷
  • گذراندن دوره درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به مدت ۱۶ ساعت با تدریس دکتر حسن حمید پور سال ۹۸
  • گذراندن دوره ۸ ساعته آشنایی با تکنیک های ذهن آگاهی با تدریس دکتر حسن حمید پور سال ۹۸
  • پوستر برتر ارائه شده در هشتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی سال ۹۸
  • گذراندن دوره ۱۰۰ ساعته درمان شناختی-رفتاری با تدریس دکتر بنفشه فرزین راد سال ۹۸-۹۹
  • گذراندن دوره ۸ ساعته تفسیر تست شخصیت چندوجهی مینه سوتا با تدریس خانم دکتر سمیه کهدویی سال ۹۹
  • گذراندن دوره کودک و بزرگسال درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به مدت ۱۰۰ ساعت در دانشگاه شهید بهشتی تهران سال ۱۴۰۰
  • گذراندن دوره ۷۰ ساعته از آسیب تا درمان در موسسه الف تحت نظارت دکتر احسان فتوای سال ۱۴۰۰
  • گذراندن دوره تربیت روان شناس مدرسه مبتنی بر تئوری انتخاب به مدت ۲۸ ساعت با تدریس دکتر سیدعلی قاسمی سال ۱۴۰۰
  • گذراندن دوره ۲۴ ساعته مصاحبه بالینی و تشخیص اختلالات روانی با تدریس دکتر علیرضا بی باک سال ۱۴۰۰
  • گذراندن دوره درمان شناختی-رفتاری افسردگی به مدت ۲۴ ساعت با تدریس دکتر علی رضا بی باک سال ۱۴۰۰
  • گذراندن دوره تخصصی طرح واره درمانی کودک و نوجوان به مدت ۲۴ ساعت با تدریس خانم دکتر زهره نصیری سال ۱۴۰۱
  • گذراندن دوره ۳۲ ساعته طرحواره درمانی مقدماتی و پیشرفته با تدریس استاد فاطمه مهرآبادی سال ۱۴۰۲
  • گذراندن دوره طرح واره درمانی جامع به مدت ۸۰ ساعت با تدریس خانم فاطمه محسنی سال ۱۴۰۲
  • مسئول فنی و روان شناس مرکز توانبخشی بهزیستی بوشهر از اسفند ماه سال ۹۹ تا مهرماه سال ۱۴۰۲ به مدت یکسال و ۸ ماه
  • دوره یکسال سوپرویژن اکت و همکار پژوهشی تحت نظر دکتر بنفشه فرزین راد سال ۹۹-۱۴۰۰
  • همکار آزمایشگاه نوروسایکولوژی دانشگاه تبریز به مدت ۳ ماه در سال ۱۳۹۸
  • عضو سازمان نظام روان شناسی و مشاوره با کد عضویت ۵۰۲۶۱
  • عضو دپارتمان تخصصی طرح واره درمانی با کد عضویت ۴۰۲۰۰۵۳
  • سابقه کار به مدت یکسال در سال ۹۵ به عنوان کمک مربی و معلم مقطع ابتدایی استان بوشهر

دکتر زهره نصیری

مدیریت محترم مرکز خدمات مشاوره و روانشناسی نور خرد

📌 آموزشهای رسمی:

  • لیسانس بهداشت عمومی( گرایش خانواده) دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
  • کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی دانشگاه آزاد اصفهان رتبه اول ورودی
  • دکتری روانشناسی تربیتی دانشگاه شهید بهشتی
  • پروانه اشتغال تخصصی سازمان نظام روانشناسی شماره 5304

📌 آموزش های جانبی:

  • کارگاه صد ساعته کودک دانشگاه تهران سال 1393و 1394
  • کارگاه 132 ساعته روش تدریس دوره ابتدایی مرکز انجمنهای علمی آموزشی معلمان استان اصفهان سال 1390
  • کارگاه مربیگری پرورش خلاقیت 16 ساعته دانشگاه تهران سال 1394
  • کارگاه یکپارچگی حسی 8 ساعته کلنیک بهار زندگی سال 1395
  • کارگاه فرزندپروری نوجوان 8 ساعته دانشگاه نهران سال 1395
  • شرکت در دوره سوپرویژن دکتر عاقبتی سال 1394
  • شرکت در دوره نیمه خصوصی فنون مصاحبه موثر 1 و 2 دکتر عاقبتی
  • شرکت در دوره نیمه خصوصی فرزندپروری حرفه ای دکتر عاقبتی سال 1395
  • کارگاه مجازی هیپنوز کاریزما دکتر احسان فتوحی 20 ساعته سال 1396
  • کارگاه مجازی حافطه هیجان دکتر احسان فتوحی 20 ساعته سال 1396
  • کارگاه مجازی اطفال 3 دکتر احسان فتوحی 20 ساعته سال 1396
  • کارگاه طرحواره درمانی 16 ساعته دکتر ماندانا شعبان سال 1397
  • کارگاه تنظیم هیجان 8 ساعته دکتر ماندانا شعبان سال 1397
  • کارگاه ظرحواره درمانی برای کودک و نوجوان 8 ساعته دکتر ماندانا شعبان سال 1397
  • کارگاه تشخیص اختلالات شخصیت در نوجوانان 8 ساعته دکتر مریم جمالی سال 1397
  • کارگاه شخصیت شناسی انیاگرام و مکانیسم های دفاعی 16 ساعته خانم دکتر رضوی موسسه ماه شید خرد 1398
  • دوره فن ترجمه رشته های روانشناسی و علوم تربیتی 60 ساعته استاد نتاج سال 1399
  • دوره سوپرویژن طرحواره درمانی 30 ساعته خانم دکترماندانا شعبان 1399
  • دوره فرزندپروری طرحواره درمانی 16 ساعته دکتر حمید پور1399
  • دوره سوپرویژن ذهنیت درمانی دکتر فغان پور و عضویت خانواده درمانکده طرحواره ایران

📌 سوابق کاری:

  • کار با کودک و آموزش قرآن روخوانی مفاهیم و حفظ به کودکان پیش از دبستان و ابتدایی از سال 1380 تا 1390
  • کارمند واحد فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یزد به مدت 2 سال
  • بازرس آموزشهای فوق برنامه مدارس و پیش دبستانی های مهد قرآن اصفهان سال 1388 تا 1391
  • برگزاری دوره های تربیت مربی پیش از دبستان و ابتدایی 22دوره سه روزه اصفهان و یزد
  • سخنرانی سه روزه تربیت مؤثر در دو گروه صبح و بعد ازظهر در سالن سینما دانش آموز استان یزد آذرماه سال 1391
  • مشاور اختلال یادگیری کلینیک زی با مهر به مدت سه ماه سال 95
  • دستیار آموزشی خانم ذکتر عاقبتی در دوره های شناخت درمانی، رفتاردرمانی، شناخت درمانی پیشرفته و فرزندپروری دانشگاه تهران در دو سری.
  • دستیار آموزشی دکتر عاقبتی دوره شناخت درمانی – رفتار درمانی و شناخت درمانی پیشرفته شیراز
  • مجری دوره یک روزه تربیت موثر درسالن نخبگان استان یزد با همکاری موسسه ثقلین یزد.
  • مجری دوره فرزندپروری موثر( 15 ساعت)، تربیت جنسی ( 9 ساعت) فرزندپروری نوجوان( 6 ساعت) با همکاری موسسه ثقلین یزد.
  • مجری سه سری دوره فرزندپروری موثر( 15 ساعت) تربیت جنسی(12 ساعت) فرزندپروری حرفه ای ( 9 ساعت) یک سری خوددرمانی ( 30 ساعت) یک دوره تربیت مربی قرآن( 30 ساعت) با همکاری مهد قرآن حافظان نور.
  • مجری سه سری دوره تربیت جنسی(9 ساعت)، دو سری فرزندپروری موثر( 12 ساعت) یک سری فرزندپروری حرفه ای( 9 ساعت) یک سری فرزندپروری نوجوان ( 12 ساعت) یک سری خوددرمانی( 30 ساعت) در محل کلینیک اسوه یزد
  • مشاور کودک ونوجوان کلینیک اسوه یزد از اردیبهشت 96 الی خرداد 98
  • کارشناس برنامه خونه زندگی سیمای یزد به مدت 10 روز بهمن و اسفند 97 و تهیه 23 کلیپ آموزش فرزندپروری برای این برنامه و پخش از تیرماه 98
  • مجری دوره یک روزه فرزندپروری موثر با همکاری مرکز روانشناسی طلوع سحر در سالن شهرداری زارچ سال 98
  • سخنرانی تیپهای شخصیتی و چگونگی رفتار با کودکان در فرهنگسرای معرفت شهران
  • سخنرانی تربیت فرزند و تفاوت های فردی زوجین نیروی ارتش زمینی تهران
  • سخنرانی اختلالات رفتاری در کودکان محل سرای محله پرواز فردوس
  • دوره تربیت فرزند و والدگری باکفایت 15 ساعته ویژه کارکنان فرودگاه مهرآباد
  • مشاور کودک و نوجوان کلینیک بهار زندگی
  • مدیر مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره نور خرد بهمن 1400

📌 مقالات و کتاب ها:

  • رابطه بین هوش هیجانی و رضایتمندی زناشویی زوجین مناطق سه گانه شهر اصفهان- فصلنامه خانواده پژوهی- پاییز 1392- شماره 35
  • رابطه هوش هیجانی و رضایتمندی همسران( زوجین) شهروند اصفهانی- مجله یافته های نو در روانشناسی
  • رابطه هوش هیجانی و رضایت زناشویی در مناطق اقتصادی- اجتماعی – اولین همایش ملی خانواده و امنیت اردیبهشت 92 یزد
  • مقایسه میزان شادی، اضطراب و حسی نگری کودکان بسنری در بیمارستان و عادی بر اساس ترسیم نقاشی کنگره رواندرمانی بین المللی اردیبهشت95 تهران
  • تعیین الگوی نوسانات ضرب آهنگ روزانه و هفتگی عملکرد اضطراب کودکان پیش دبستانی بر اساس ریخت شناسی زمان، فصلنامه علمی- پژوهشی علوم اجتماعی دانشگاه آزاد شوشتر، مقاله 10، دوره 12، شماره 43، زمستان 1397، صفحه 199-226
  • عضو کارگروه تالیف کتاب مهدقرآن استان اصفهان و تالیف 8 کتاب ( جوانه های قرآن 3-4 سال 3 جلد- جوانه های قرآن 4-5 سال سه جلد- گام نخست فوق برنامه پایه سوم ابتدایی)
  • مترجم کتاب انیاگرام فرزندپروری در دست چاپ
  • مترجم کتاب اختلال نقص توجه- بیش فعالی؛ راهنمای دارویی برای والدین،1400، نشرروان داد.
  • مترجم کتاب فاصله روانی چیست؟، 1400، نشرروان داد.
  • Comparison of percutaneous versus open surgical techniques for placement of peritoneal dialysis catheter in children: A randomized clinical trial. MJIRI, 28.38.1 June 2014
  • The realationship between emotional intelligence and marital satisfaction: 10-year outcome of parents from three different economic levels. Iranian J psychiatry 9:4, October 2014
  • A novel method for salvage of malfunctioning peritoneal dialysis catheter. Urology Annals Apr2014, 6
  • comparing happiness, anxiety, and expressiveness in paintings of hospitalized and normal children, Asian International Journal Of Psychotherapy. Vol1, No1, Spring 2017
  • Study of Chronotype (Morningness-Eveningness) on Daily and Weekly Fluctuations of Preschool Children Aggression- Journal of Rehabilitation Sciences and Research, Volume 5, Issue 2, June 2018, Page 53-62
  • An Investigation on the Effect of Fluctuations in Daily and Weekly Rhythm and Chronotype (Morning, Evening and Intermediate Types) in preschoolers Attention performance , Iranian journal of educational Sociology, Volume 1, Number 7, December 2017.

  • Investigating chronotype orientation on Daily and weekly rhythm fluctuations in preschoolers working memory performance. Int Clin Neurosci J. 2018;5(4):