اضطراب اجتماعی، که به آن فوبیای اجتماعی نیز میگویند. این اختلال یکی از شایعترین فوبیاهای اجتماعی است. این اختلال در افرادی دیده میشود که در موقعیتهای روزمره خود دچار اضطراب میشوند. افراد مبتلا به این اختلال اضطراب اجتماعی، به صورت مداوم ترس از قضاوت شدن دارند و میترسند بخاطر رفتار خود تحقیر یا شرم زده شوند.
در اختلال اضطراب اجتماعی، فرد از قرار گرفتن در موقعیتهای اجتماعی بسیار اذیت میشود. تا حدی که فرد از قرار گرفتن در موقعیتهای اجتماعی پرهیز میکند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا علائم و علل اضطراب اجتماعی را بررسی کنیم.
علائم اضطراب اجتماعی
در افراد تنها زمانی این اختلال تشخیص داده میشود که این اضطراب قابل توجه باشد. همچنین این نوع ترس یا اضطراب اختلالی در زندگی روزمره ایجاد میکند. در تشخیص این نوع اختلال معیارهایی وجود دارد که به چند نوع از آنها میپردازیم:
- فرد از موقعیتهایی که مورد بازپرسی قرار گیرد میهراسد. برای مثال: ملاقات با افراد غریبه، نگاه کردن افراد به هنگام غذا خوردن او، سخنرانی.
- فرد هراس دارد که طوری رفتار کند که شرمنده شده یا مورد قضاوت منفی قرار گیرد.
- فرد با قرارگیری در موقعیتهای اجتماعی دچار استرس شدید میشود.
- ترس و اضطراب در این افراد غیر منطقی است.
- نوعی از اجتناب و اضطراب در این افراد، عملکرد اجتماعی و شغلی و تحصیلی فرد را مختل میکند.
علل اضطراب اجتماعی
تحقیقات برای علت بروز این اختلال ادامه دارد. یکی ز علل این اختلال، مربوط به قسمت کوچکی در مغز به نام آمیگدال است که واکنش به ترس را کنترل میکند. همچنین ممکن است این اختلال ارثی باشد. در ادامه مطلب به بررسی دقیق علل آن میپردازیم.
ژنتیک: اگر در بستگان درجه یک شما فردی مبتلا به این اختلال وجود دارد، ممکن است شما نیز 2تا6 برابر بیشتر از دیگران در معرض این اختلال قرار گیرید. اگرچه میزان وراثت متفاوت است، در حدود 30تا40 درصد تاثیر دارد. یعنی یک سوم از دلایل اساسی اختلال اضطراب اجتماعی وراثت است.
عوامل محیطی: یکی از دلایل این اختلال، شامل عوامل محیطی است. همچنین از دلایل روانی این اختلال، شامل عواملی در محیط است که در حین رشد کردن و بزرگ شدن در فرد تاثیر میگذارد.